طرح بسیج اطلاع رسانی کاهش مصرف قند،نمک و چربی از 29 آذر تا 30 دی ماه همزمان با سراسر کشوردر شهرستان کلات انجام می شود و هدف آن تغییر نگرش و عملکرد عموم جامعه ، کارکنان سازمان ها و گروه های جمعیتی در خصوص اصلاح الگوی تغذیه ای با محوریت کاهش مصرف قند، نمک و چربی می باشد. آشنایی با خطرات تغذیه ناسالم و مصرف بی رویه فست فودها، غذاهای چرب و سرخ شده که بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی است و منجر به شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی، عروقی، برخی سرطان ها و دیابت شده از دیگر اهداف این طرح می باشد.
با توجه به مطالعات سبدغذایی مطلوب که در سال 1391 انجام شد، براساس سبدمطلوب غذایی، مصرف روزانه 35 گرم روغن و چربی توصیه شده است؛ در حالی که در کشور ما سرانه مصرف 46 گرم است. متوسط مصرف نمک درکشور8/10 گرم می باشد که بیش از 2 برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است . همچنین متوسط مصرف قندوشکر روزانه 66 گرم است که بسیاربیشتر از توصیه سازمان جهانی بهداشت است.
از اقدامان مرکز بهداشت کلات در این طرح می توان به برگزاری کلاس های آموزشی برای کارمندان ، وعده صبحانه سالم برای پرسنل شبکه بهداشت کلات و نصب بنر و تراکت در معابر عمومی اشاره نمود.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |